Hondenpoep overlast of
poep op de stoep?

De meerderheid van de gemeentes hebben hondenoverlast. De hondenoverlast bestaat voornamelijk uit hondenpoep op straat. Naar schatting wonen er meer dan 1,5 miljoen honden in Nederland en produceren allen bij elkaar meer dan 140 miljoen kilo hondenpoep per jaar. Het resultaat hiervan is helaas hondenoverlast. Regelgeving, verbodsbordjes, speciale uitlaatplekken of het aanbieden van gratis poepzakjes, het lijkt niet te kunnen voorkomen dat de viervoeters nog steeds op de stoep , parken plantsoenen of speeltuinen hun behoefte doen en het niet opgeruimd wordt door hun eigenaren. Veel burgers klagen over deze soort hondenoverlast.

Verschillende soorten hondenoverlast

Ondanks regels en wetgeving blijft het lastig om hondenoverlast terug te dringen. Uiteindelijk heeft dit alles te maken met de mentaliteit van de hondeneigenaren. Hondenoverlast bestaat niet alleen uit poep op straat maar je kan ook last hebben van bijvoorbeeld een hond van de buren die ontzettend veel en lang blaft. Loslopende honden kunnen ook voor hondenoverlast zorgen. Er zijn veel mensen die bang zijn voor honden en het niet prettig vind om een loslopende hond op straat tegen te komen. En bij een loslopende hond is het risico dat er een bijtincident zich voordoet uiteraard groter. Loslopende honden kunnen voor andere hondenbezitters ook voor hondenoverlast zorgen want niet elke loslopende hond is zodanig opgevoed dat hij goed luistert naar zijn eigenaar. Dit kan voor vervelende situaties zorgen.

Wil jij geen overlast meer van hondenpoep?

Koop direct de POEPopdeSTOEP stickers!

10 Stickers (Verboden)

13,95

Category:

5 Stickers (Verboden)

8,50

Category:

3 Stickers (Verboden)

6,50

Category:

Al meer dan 3.200 verkocht!

Verantwoordelijkheid van hondenoverlast ligt bij hondenbezitter.

De verantwoordelijkheid van het voorkomen van hondenoverlast ligt natuurlijk bij de eigenaren van de honden maar zij nemen die niet altijd op zich. Er worden veel anti hondenpoep campagnes gevoerd om duidelijk te maken dat honden alleen hun behoefte mogen doen op de daarvoor bestemde plekken en dat hondeneigenaren een opruimplicht hebben. Helaas gebeurt dit nog steeds niet voldoende. Ondanks beleid van gemeentes om hondenoverlast tegen te gaan, verbodsborden en zelfs boetes die uitgedeeld worden als een hondenbezitter zich niet aan zijn plicht houdt, hondenoverlast blijft de top drie van grootste ergernissen bij burgers.

Hondeneigenaren aanspreken soms vervelend.

Hondenoverlast is vervelend en het is soms een lastige situatie om eigenaren direct aan te spreken op de plek van poepen. Veel mensen die hondenoverlast ervaren hebben daar moeite mee en gaan de confrontatie liever niet aan. Juist om deze moeilijke situaties te voorkomen zijn onze stickers een ideaal hulpmiddel om u daarbij te helpen. Zo kunt u op een discrete manier toch duidelijke manier aangeven dat u er niet van gediend bent. Zo kunnen hondenbezitters hier rekening mee houden zonder dat daar een gĂȘnante situatie of ruzie aan vooraf gaat.