Hondenpoep overlast of
poep op de stoep?

Hondenpoep is één van de oorzaken van het vervuilen van straten, speeltuinen, plantsoenen en parken. Hondenpoep is vies, onhygiënisch en is heel vervelend als je erin trapt. Het opruimen van hondenpoep is daarom ontzettend belangrijk om de straten schoon te houden. En door de hondenpoep op te ruimen zijn onze trouwe viervoeters niemand tot last. Hondenpoep opruimen is volledig de verantwoordelijkheid van hondeneigenaren. Een regel van gemeentes is dat hondenbezitters een opruimplicht hebben.

Hoe ruim je hondenpoep op?

Er zijn verschillende manieren om hondenpoep op te ruimen. Er zijn speciale hondenpoep schepjes om de poep op te scheppen en speciale hondenpoep zakjes om de hondenpoep mee op te ruimen. Veel gemeenten bieden gratis hondenpoep zakjes aan. Deze worden aangeboden door middel van een speciaal daarvoor bestemde kast die bij hondenuitlaat plaatsen of parken staan. Het volle zakje kan in een gemeente vuilnisbak of in een speciale hondenpoep container worden gedeponeerd en zo is de hondenpoep opgeruimd. 
Het makkelijkste is natuurlijk om de hond zijn behoefte te laten doen op de door de gemeente aangewezen plekken dan hoeft de hondeneigenaar de hondenpoep niet op te ruimen.

Wil jij geen overlast meer van hondenpoep?

Koop direct de POEPopdeSTOEP stickers!

10 Stickers (Verboden)

13,95

Category:

5 Stickers (Verboden)

8,50

Category:

3 Stickers (Verboden)

6,50

Category:

Al meer dan 3.200 verkocht!

Hondenpoep zakjes en schepjes

Voor het opruimen van hondenpoep zijn in dierenwinkels hondenpoep zakjes en hondenpoep schepjes te koop. De hondenpoep zakjes kunt u bewaren in een klein tasje die aan de hondenriem gehangen kan worden. Zo heeft u altijd de zakjes bij u. In sommige gemeentes worden de hondenpoepzakjes gratis aangeboden. Deze zitten dan in speciaal daarvoor bestemde kasten die bij parken of plantsoenen staan. Nadat de hondenpoep is opgeruimd kunnen de gebruikte zakjes in een vuilnisbak of een speciale hondenpoep container gedeponeerd worden. In veel gemeentes moeten hondenbezitters bij controle door een gemeentehandhaver een opruimmiddel laten zien om aan te geven dat zij voornemens zijn om de hondenpoep van hun hond op te ruimen.

Maatschappelijk belang

Dat hondenpoep niet wordt opgeruimd is één van de grootste ergernissen van inwoners van gemeentes. Ondanks beleid en regelgeving geeft hondenpoep op straat nog veel overlast. Hondenpoep opruimen is de verantwoordelijkheid van de hondeneigenaren. Zij moeten erop letten waar hun viervoeter zijn behoefte doet en dient dit op te ruimen.
 Degene die hondenpoep overlast ervaren kunnen ook in dit proces bijdragen door hondeneigenaren aan te spreken als zij de hondenpoep niet opruimen. Maar zij kunnen ook stilzwijgend communiceren door stickers te plakken in hun nabije omgeving. Een duidelijk communicatiemiddel met als fijne bijkomstigheid dat u 24 uur per dag discreet doch duidelijk uw boodschap overbrengt. Namelijk; Wilt u de hondenpoep opruimen!