Hondenpoep overlast of
poep op de stoep?

Waarom de hulp van POEPopdeSTOEP?

Hondenpoep zorgt letterlijk voor vervuiling van de straat en is een grote ergernis voor velen. Straten, parken, plantsoenen maar ook voortuinen worden gebruikt als plek om honden hun behoeften te laten doen. Hondenpoep is bijzonder onhygiënisch. Hondenpoep bevat veel ziekteverwekkende parasieten en bacillen, zelfs in vergane vorm of droge vorm. Hondenpoep op straat brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. De overlast van hondenpoep is een maatschappelijk probleem wat moeilijk aan te pakken is.

Hondenpoep in uw omgeving.

Misschien heb je zelf een hond of ben je gewoon dol op de trouwe viervoeters. Of misschien heb je helemaal niks met honden. Feit is; hondenpoep is vies. Alleen ligt hondenpoep vaak midden op straat, of op het grasveld waar je een balletje wil trappen met je kind of zelfs in het park waar je op een zondag gezellig wilt picknicken. Hondenliefhebber of niet, niemand vind het fijn om op dergelijke manieren met hondenpoep geconfronteerd te worden.

Hondenpoep opruimen verantwoordelijkheid hondenbezitter!

Hondenbezitters hebben een opruimplicht. Zij dienen ervoor te zorgen dat er geen hondenpoep van hun viervoeter achterblijft op de stoep, parken, speeltuinen en plantsoenen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken mogen honden hun behoefte niet doen in de goot. Door geparkeerde auto’s is de hondenpoep moeilijk te verwijderen wat verstopping van de goten kan veroorzaken. Dus als de hond onverhoopt in de goot poept dient dit ook opgeruimd te worden.

Wil jij geen overlast meer van hondenpoep?

Koop direct de POEPopdeSTOEP stickers!

10 Stickers (Verboden)

13,95

Category:

5 Stickers (Verboden)

8,50

Category:

3 Stickers (Verboden)

6,50

Category:

Al meer dan 3.200 verkocht!

Beleid gemeente tegen hondenpoep overlast!

Gemeentes voeren vaak een beleid om hondenpoep overlast te voorkomen. Er worden op bepaalde plekken gratis poepzakjes aangeboden en er worden controles uitgevoerd. Het kan zelfs tot een flinke boete leiden als hondenpoep niet door de hondeneigenaar wordt opgeruimd. Alle gemeentes hebben speciale uitlaatplekken voor honden waar zij hun behoefte kunnen doen en los mogen lopen. Op de plekken waar er veel hondenpoep overlast is worden er verbodsborden geplaatst.

Ervaart u overlast van hondenpoep?

Veel burgers ervaren overlast van hondenpoep. Hondenpoep op straat staat vaak in de top drie van de grootste ergernissen van inwoners van gemeentes. Indien u zelf overlast van hondenpoep ervaart kunt u de hondeneigenaren daar op aanspreken. U kunt ook rondom uw huis en/of bedrijf stickers plaatsen om subtiel aan te geven dat u er hinder van ondervindt. Zonder een vervelende gesprek of gênante situatie voor de hondeneigenaar maakt u uw punt duidelijk. Onze stickers helpen u uw omgeving rondom uw huis en/of uw bedrijf schoon te houden. Indirect werkt u zo mee om de straten hondenpoep vrij te houden.