Hondenpoep overlast of
poep op de stoep?

Eén van de grootste ergernissen bij inwoners in gemeentes is overlast van hondenpoep. Ondanks regels, beleidsvoering en zelfs een meldpunt van de gemeentes om dit probleem aan te pakken blijft overlast hondenpoep bij inwoners een grote ergernis . Het probleem ‘overlast hondenpoep’ ligt uiteraard niet bij de honden of de maatregelen van de gemeentes maar deze ligt bij de mentaliteit van de hondenbezitters.

Beleid overlast hondenpoep

In veel gemeentes wordt er een streng beleid gevoerd om de straten schoon te houden en overlast van hondenpoep tegen te gaan. Voor hondeneigenaren is er een reglement waaraan zij zich dienen te houden. Eén van de regels is dat de hondeneigenaren een opruimplicht hebben om overlast van hondenpoep te voorkomen. Vaak moet een hondenbezitter een doeltreffend middel bij zich hebben om de hondenpoep op te ruimen en moet dit ook kunnen aantonen bij een gemeente handhaver bij een controle. Om de hondenbezitters tegemoet te komen worden er vaak opruimzakjes aangeboden in gemeentes. Maar het is een vaste regel dat hondenpoep altijd opgeruimd dient te worden om overlast van hondenpoep tegen te gaan.
Het spreekt voor zich dat het lastig is om te controleren welke hondeneigenaren zich niet aan deze regel houden. Verschillende gemeentes zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken om via een DNA-test van de hondenpoep de eigenaar van de hond te achterhalen.

Wil jij geen overlast meer van hondenpoep?

Koop direct de POEPopdeSTOEP stickers!

10 Stickers (Verboden)

13,95

Category:

5 Stickers (Verboden)

8,50

Category:

3 Stickers (Verboden)

6,50

Category:

Al meer dan 3.200 verkocht!

Wat kunt u tegen overlast hondenpoep doen?

Het kan zijn dat u in een buurt woont waar veel hondenbezitters wonen en dat u veel overlast van hondenpoep ervaart. Dat u regelmatig op de stoep hondenpoep tegenkomt, dat het zelfs uw wandelgang bemoeilijkt of dat er bij u voor de deur of zelfs in uw voortuin honden hun behoeften doen. Het is niet altijd makkelijk om de eigenaar van de desbetreffende honden te achterhalen en dan nog zal het u in een lastige situatie brengen. U zal de eigenaar persoonlijk aan moeten spreken om uw overlast hondenpoep te bespreken en niet iedereen vindt dat prettig. Daar komt bij dat niet elke hondenbezitter hiervan gediend zal zijn. Via een sticker tegen overlast hondenpoep kunt u op een discrete doch duidelijke manier aangeven dat u niet wenst dat honden in uw voortuin of bij uw voordeur hun behoefte doen.

Stickers poepopdestoep.nl tegen overlast hondenpoep

Onze stickers zullen u helpen om de overlast van hondenpoep terug te dringen. U communiceert duidelijk doch discreet uw boodschap. Het is tenslotte niet altijd makkelijk om een lieve buurvrouw aan te spreken op het poepgedrag van haar hond. Stickers tegen overlast hondenpoep zullen u hierbij helpen.