Hondenpoep overlast of
poep op de stoep?

Verbodsborden hondenpoep in gemeentes

Om het probleem van vervuilde straten, speeltuinen, plantsoenen en parken door hondenpoep tegen te gaan worden er door gemeentes ‘verbodsborden hondenpoep’ geplaatst op de plekken waar het nodig is. De verbodsborden hondenpoep geven duidelijk aan waar het niet gewenst is om de viervoeters hun behoefte te laten doen. Hondenbezitters mogen deze borden niet negeren. Als vanzelfsprekend komt het hierbij op de mentaliteit van de hondenbezitters aan of zij dit wel of niet zullen doen. In veel gemeentes wordt er streng gecontroleerd of hondeneigenaren zich aan de regels houden alhoewel het bijzonder moeilijk is om de hond en eigenaar op heterdaad te betrappen. Maar als een hondeneigenaar de verbodsborden hondenpoep negeert kan een flinke boete het gevolg zijn. Echter, onderzoek wijst uit dat het plaatsen van verbodsborden hondenpoep er wel voor zorgt dat de overlast enigszins minder wordt.

Wat kunt u zelf doen tegen hondenpoep op straat?

Gemeentes kunnen niet te pas en te onpas verbodsborden hondenpoep plaatsen en zijn erg gebonden aan regels dus zo kan het zijn dat bewoners op plekken hondenpoep overlast ervaren maar dat daar geen verbodsborden hondenpoep staan.
Bij vrijwel elke gemeente is er een meldpunt waar u overlast kan melden maar u kunt zelf ook iets doen totdat er verbodsborden voor hondenpoep op de desbetreffende plek geplaatst worden. U kunt zelf verboden te poepen stickers aanschaffen om overlast in de omgeving van uw huis en/of bedrijf tegen te gaan. Uw eigen borden of stickers verplicht de hondenbezitter tot niks maar u draagt wel op een duidelijke manier uw boodschap uit. De hondenbezitter kan hier dan rekening mee houden.

Wilt u geen overlast meer van hondenpoep?

Koop direct de POEPopdeSTOEP stickers!

10 Stickers (Verboden)

13,95

Category:

5 Stickers (Verboden)

8,50

Category:

3 Stickers (Verboden)

6,50

Category:

Al meer dan 3.200 verkocht!

Soorten verbodsborden hondenpoep.

Naast de verbodsborden hondenpoep die de gemeente plaatst zijn er ook stickers, posters en bordjes tegen hondenpoep op de straat in de handel die je als particulier kunt aanschaffen.
En naast de ogenschijnlijk strenge verbodsborden hondenpoep zijn er ook grappige verbodsborden hondenpoep te koop. Deze zijn waarschijnlijk in het leven geroepen om het onderwerp “overlast van hondenpoep’ wat meer lucht te geven. Zo zijn er ook beeldjes in de vorm van een poepende hond met een bordje met een grappige tekst die u in uw voortuin kan plaatsen en die dezelfde boodschap uitdragen als ‘verbodsborden hondenpoep’.

Waar mogen uw eigen verbodsborden hondenpoep geplaatst worden?

Uw eigen aangeschafte verbodsborden hondenpoep, stickers, posters of ander product mag niet zomaar op elke plek geplaatst worden.
Deze mogen enkel geplaatst worden op uw eigen grond of tegen uw eigen gebouw. Onze stickers zijn discreet maar toch duidelijk, zijn makkelijk te bevestigen en te verwijderen.